de eenheidsregering van Hamas en Fatah vormt een probleem voor Israel. ‘Eenheidsregering instrument voor de genocidale terreurorganisatie Hamas

De eenheidsregering van Fatah en Hamas creeert nieuwe problemen van verschillende aard voor Israel naast de bestaande. Een voorbeeld daarvan is de ontvoering van drie Israelische teenagers. Er vallen opnieuw raketten in Israel afkomstig uit de door Hamas gecontroleerde Gazastrook. De Palestijnse eenheidsregering wordt waarschijnlijk een instrument voor de genocidale terreurorganisatie Hamas om in de Palestijnse bureaucratie door te dringen.

 

Een problem van andere aard is de erkenning van de Palestijnse eenheidsregering door de Verenigde Staten en de Europese Unie. Dat geeft legitimatie aan Hamas, een organisatie die volgens haar partijprogramma Israel wil vernietigen en massaal Joden wil vermoorden. Tegelijkertijd  proberen de VS en de EU vol te houden dat ze Hamas als een terreurorganisatie zien. Allerlei incidenten in de toekomst zullen duidelijk maken hoe dubieus hun houding is. Ondertussen heeft de steun voor de Palestijnse eenheidsregering, de — onderling verschillende — problematische relaties van Israel met de EU en de Obama regering verscherpt.

 

De steun voor de Palestijnse eenheidsregering is de zoveelste blunder van de Amerikaanse regering die het vertrouwen van vele bondgenoten in het Midden-Oosten – zoals Saoedie Arabie – al grotendeels verspeeld heeft. In Europa wordt veel moeite gedaan en geld uitgegeven om te voorkomen dat wat terugkerende jihadisten uit het Midden Oosten moordaanslagen — zoals die in Brussel — zullen plegen. Tegelijkertijd bevorderen de huichelachtige leiders van Europa de interesses van de massamoord prekende ideologische Moslim beweging Hamas.

 

Manfred Gerstenfeld (76) is de voormalige voorzitter van de denktank Jerusalem Center for Public Affairs. In 2010 verscheen van zijn hand Het Verval, Joden in een Stuurloos Nederland.

27 juni 2014

Comments are closed.